Drożdże gorzelnicze
Drożdże gorzelnicze to specjalne drożdże do produkcji wódek. Potrafią w krótkim czasie osiągnąć bardzo wysokie stężenie etanolu.


Uwaga dotycząca wszystkich drożdży Coobra
v Przy fermentacji w balonie nie używać rurki fermentacyjnej ani korka.

v Przy fermentacji w pojemnikach fermentacyjnych nie dociskać pokrywy (ma luźno leżeć).

v Pozostawić dużo luzu w pojemnikach fermentacyjnych gdyż fermentacja przebiega bardzo burzliwie – dla 21L wody C min.30L fermentator.

v Nie doprowadzić do przekroczenia temperatury 35*C (drożdże przestaną pracować).
Alcotec Vodka Star TURBO
  Drożdże gorzelnicze
11.00 zł
Po przeprowadzonej destylacji otrzymamy alkohol, który nie zawiera zbędnych posmaków i zapachów a zarazem jest bardzo łagodny w smaku.
Wykonane nastawy na drożdżach Alcotec Vodka Star dają po destylacji bardzo czysty alkohol. Działają bardzo dobrze w ekstremalnie wysokich temperaturach nawet w temperaturze 35°C, dlatego też jako jedne z niewielu drożdży można je łączyć w duże nastawy. Fermentują nastawy cukrowe do mocy 14% w ciągu 5-6 dni.
Dodaj do koszyka
 
Biowin - Drożdże Turbo yeast 48h
  Drożdże gorzelnicze
22.00 zł
Drożdże do szybkiej i czystej fermentacji. Mogą byc używane nie tylko do nastawów cukrowych ale i do zacierów z kukurydzy, jęczmienia, żyta, pszenicy, ziemniaków i melasy. Umożliwiają uzyskanie nawet 19 - 20% alkoholu w ciągu 4- 7 dni. Dodaj do koszyka
Drożdże gorzelnicze Coobra 24h
  Drożdże gorzelnicze
16.00 zł
Coobra 24 jest nowym, bardzo „mocnym” preparatem, do sfermentowania 6kg cukru w 24 godz. Wystarczy rozpuścić 6kg cukru w 21L... Dodaj do koszyka
Drożdże gorzelnicze Coobra 7
  Drożdże gorzelnicze
14.00 zł
6kg cukru daje 14% w ciągu 3 dni , 7kg cukru daje 16% w ciągu 5 dni. Rozpuścić wybraną ilość cukru w 22L wody. Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30*C. Najlepsza temperatura fermentacji 25*C. Dodaj do koszyka
Drożdże gorzelnicze Coobra 8
  Drożdże gorzelnicze
16.00 zł
8kg cukru daje 18% w ciągu 5dni (temp. ferment. 30*C) lub w ciągu 10dni (temp. ferment. 20*C). Rozpuścić 8kg cukru w 21L wody. Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30*C. Dodaj do koszyka
Stron: | 1 | 2 |