Drożdże winiarskie
Wysoko alkoholizujące drożdże winiarskie pozwalają uzyskać wino o mocy
ok. 18% alkoholu, pod warunkiem właściwie prowadzonej fermentacji
i odpowiedniej ilości cukru w moszczu.
Balon, korek i rurkę fermentacyjną należy dokładnie umyć z użyciem środka do mycia.
Pożywkę dodajemy celem wzmocnienia fermetacji.
UWAGA!
Zaczyn drożdżowy przygotować na kilka dni przed wyciśnięciem soku wg. przepisu na opakowaniu!
Drożdże winiarskie - UNIWERSALNE
  Drożdże winiarskie
2.00 zł
Drożdże te są przeznaczone do win wielowocowych.
Zawartość torebki wystarcza na 5 - 30 l. moszczu
(soku wyciśniętego z owoców).

UWAGA!
Zaczyn drożdżowy przygotować na kilka dni przed wyciśnięciem soku wg. przepisu na opakowaniu!
Celem wzmocnienia fermentacji należy dodać POŻYWKĘ.

Dodaj do koszyka
Drożdże winiarskie - TOKAY
  Drożdże winiarskie
2.00 zł
Drożdże do win białych.
Drożdży tych używamy do robienia wina z takich owoców jak:
jasne winogrona, jabłka, agrest, pożeczki, rodzynki, a także żyto i ryż.
Zawartość torebki wystarcza na 5 - 30 l. moszczu
(soku wyciśniętego z owoców).

UWAGA!
Zaczyn drożdżowy przygotować na kilka dni przed wyciśnięciem soku wg. przepisu na opakowaniu!
Celem wzmocnienia fermentacji należy dodać POŻYWKĘ.
Dodaj do koszyka
Drożdże winiarskie - BURGUND
  Drożdże winiarskie
2.00 zł
Drożdżdże do win czerwonych.
Drożdży tych używamy do wyrobu wina z takich owoców jak:
ciemne winogrona, jeżyny, maliny, truskawki.
Zawartość torebki wystarcza na 5 - 30 l. moszczu
(soku wyciśniętego z owoców).

UWAGA!
Zaczyn drożdżowy przygotować na kilka dni przed wyciśnięciem soku wg. przepisu na opakowaniu!
Celem wzmocnienia fermentacji należy dodać POŻYWKĘ.
Dodaj do koszyka
Drożdże winiarskie - SHERRY
  Drożdże winiarskie
2.00 zł
Drożdże do win ciężkich.
Drożdży tych używamy do wyrobu wina takich owoców jak:
śliwki, wiśnie, agrest, jabłka, porzeczki.
Zawartość torebki wystarcza na 5 - 30 l. moszczu
(soku wyciśniętego z owoców).

UWAGA!
Zaczyn drożdżowy przygotować na kilka dni przed wyciśnięciem soku wg. przepisu na opakowaniu!
Celem wzmocnienia fermentacji należy dodać POŻYWKĘ.

Dodaj do koszyka
Drożdże winiarskie - MALAGA
  Drożdże winiarskie
2.00 zł
Drożdże do win białych i czerwonych.
Drożdży tych używamy do robienia win z owoców takich jak:
dzika róża, głóg, jeżyny, maliny, truskawki
Zawartość torebki wystarcza na 5 - 30 l. moszczu
(soku wyciśniętego z owoców).

UWAGA!
Zaczyn drożdżowy przygotować na kilka dni przed wyciśnięciem soku wg. przepisu na opakowaniu!
Celem wzmocnienia fermentacji należy dodać POŻYWKĘ.
Dodaj do koszyka
Stron: | 1 | 2 |